Instagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Instagram günümüzün neredeyse büyük bir vaktinde sürekli olarak girip çıktığımız uygulamalardan biridir. Hal böyle olunca bazı kullanıcılar tercihlerini değiştirerek sosyal medya kullanımında bazı sınırlamalar uygulayarak “Instagram Hesap Silme” işlemini gerçekleştirmek istiyor. Bu durum hesap dondurma işleminin de ötesinde olup kesinlikle geri dönüşü yoktur. Bu sebeple kararlarınızı doğru vermeniz ve aynı zamanda hesap silme adımlarını doğru takip etmeniz gerekiyor. Biz bu konuda sizleri bilgilendirmek amacıyla gerekli işlemleri eksiksiz olarak bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.

Instagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Instagram Hesabı Silinmeden Önce Bilinmesi Gerekenler

Instagramı kullanan birçok kullanıcı artık sosyal medyadan elini ayağını çekmek amacıyla tüm bilgilerinin kaldırılacağını düşünerek hesabını silme yolunu tercih ediyor. Her ne kadar durum böyle olsa da bir kullanıcının hesabını tamamen silmeden önce bilmesi gerekenler olduğunu söylemeliyiz. Bunlar;

  • Instagram hesabı silindiğinde artık geri dönüşü olmaz.
  • Instagram hesabı silindiğinde tüm fotoğraflarınız, takipçileriniz, beğenileriniz ve yorumlarınız tamamen silinecek ve geri alınamayacaktır.

Bu şekilde bir durumla karşılaşmamak için hesabınızı dondurma yolunu tercih edebilirsiniz. Eğer hesabınızı dondurursanız yukarıda belirtilen durumların hiçbiri gerçekleşmeyecek ve profilinizi dilediğiniz zaman tekrardan aktifleştirebileceksiniz. Yıllardır biriktirdiğiniz anılarınızın bir çırpıda silinmesini istemiyorsanız kesinlikle verdiğiniz kararı tekrardan gözden geçirmeniz gerekiyor. Olası bir silme işleminden önce tüm anılarınızı telefonunuza yedeklemeyi unutmayınız.

Instagram Fotoğrafları Nasıl Yedeklenir?

Instagram kullanıcılarına sunduğu onlarca kolaylığın içerisinde herhangi bir hesap silme durumunda tek tek fotoğrafların ve videoların indirilmesi ile uğraşmamak için “Verileri İndir” seçeneğini sunmuştur. Bu işlem aşağıda belirtilen adımlar neticesinde kolayca gerçekleştirilebilir.

  1. Instagram uygulamasına kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapın.
  2. Ekranın sağ alt köşesinde bulunan profil fotoğrafınıza tıklayarak profilinize erişin.
  3. Hesabınızın “Ayarlar” sekmesine erişmek için profilinizde ekranın sağ üst köşesinde bulunan üç çizgi simgesine tıklayın.
  4. Bu simgeye tıkladığınızda karşınıza birden fazla seçenek gelecektir.
  5. Buradan “Güvenlik” kategorisine girin.
  6. Açılan seçenekler arasında bulunan “Verileri İndir” butonuna basın.
  7. Sizden verilerin gönderilmesi için bir eposta adresi talep edilecektir.
  8. Eposta adresini girdikten sonra “İndirme Talep Et” butonuna basın.
  9. Arşivlenmiş bir şekilde tüm içerikleriniz girdiğiniz mail adresine gönderilecektir.
  10. Tüm işlemler bu kadar.

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Instagram hesabını silme işlemi telefonlarda bulunan Instagram uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilemiyor. Bu konuda bilinçsiz olan kullanıcılar uygulamanın altını üstüne getirerek ilgili yeri arıyor ancak kesinlikle bulamıyor. Hesabınızı tamamen silmek için Instagrama internet tarayıcısı üzerinden girmeniz gerekiyor. İnternet tarayıcısı ile giriş yaptıktan sonra aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

  • Instagram platformuna giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede bulunan kullanıcı adınıza tıklayarak profilinize erişmeniz gerekiyor.
  • Burada kullanıcı adınızın yanında bulunan “Profili Düzenle” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Burada bilinmesi gereken en önemli konu silme işlemini tamamlamak için hesabınıza ait şifrenizi bilmeniz gerekmektedir. Bu şifreyi bilmiyorsanız hesabınızı silmeniz mümkün gözükmüyor.

Bu adrese girdikten sonra Instagram sizlere hesabınızı neden silmek istediğinize dair birkaç soru soracak. Bu soruyu yanıtlamadan bir sonraki adıma geçmeniz pek mümkün değil. İşlemin neden yapıldığını açık açık söylemek istemiyorsanız “Başka bir şey dolayısıyla hesabımı silmek istiyorum.” Seçeneğini seçili hale getirebilirsiniz. Bu seçimi yaptıktan sonra sizden hesabınıza ait şifrenizi girmeniz istenecek ve şifreyi girdikten sonra “Hesabımı kalıcı olarak sil.” bağlantısı aktifleşecek. Bu butona basmanızın ardından hesabınız silme işlemi başlayacaktır.

Instagram Mobil Uygulamadan Hesabı Kalıcı Olarak Silme

Instagram kullanıcılarının her birinin tarayıcı aracılığıyla platforma giremeyeceğinden dolayı uygulamadan hesap silme seçeneğini araması olası durumlardan biridir. Bu sebeple biz de uygulama üzerinden instagram hesabının kalıcı olarak silinmesinin nasıl yapılacağını sizlere anlatacağız. Aşağıdaki adımları takip etmeniz durumunda başarılı bir sonuca ulaşacaksınız.

  1. Mobil cihazınızdan Instagram uygulamasına giriş yapın.
  2. İlk açılan ekranda sağ alt kısımda bulunan profil resmine tıklayın.
  3. Profil sayfanıza yönlendirileceksiniz. Sağ üst kısımda üç çizgi bulunuyor. Bu butona tıklayın.
  4. Açılan seçenekler arasında “Destek” sekmesini seçin.
  5. “Instagram Yardım Merkezi” kategorisine girin.
  6. Bu kısımda “Hesabınızı Yönetme” başlığı altında “Hesabınızı Silme” seçeneği olacaktır.

Bu adımda dikkat edilmesi gereken konu hesabın tamamıyla silinmesi ya da hesabın dondurulmasıdır. Hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız aşağıdaki adımlara devam edin.

  1. “Hesabınızı Silme” sorusuna tıkladıktan sonra “Hesabımı sil sayfasına gidin.” linkine tıklamanız yeterli olacaktır.
  2. Instagram hesabınıza girmeniz için farklı bir sayfa açılacaktır.
  3. Bu sayfadan giriş yapın ve hesap silme sayfasında kendinizi bulacaksınız.
  4. Bir sonraki adımlarda yine olduğu gibi hesabınızı neden sildiğinize dair bilgileri uygulama ile paylaşın.
  5. Şifrenizi girdikten sonra karşınıza çıkan “Hesabımı kalıcı olarak sil” butonuna tıklayın.
  6. Sizden son bir onay istenecek ve bu onayı verdikten sonra hesabınız kalıcı olarak silinmiş olacaktır.

Instagram Hesabımı Sildim, Bilgilerim Ne Zaman Silinir?

Instagram hesabınızı tamamen silmenizin ardından ortalama 1 – 2 gün içerisinde uygulamanın sizinle ilgili tutmuş olduğu bilgilerin tamamı silinecektir. Bu süreç belirli kriterler doğrultusunda uzayabilir ancak muhtemelen belirtilen sürede silinmiş olur. Tabii ki platform yedekleme işlemlerini maalesef gerçekleştiriyor. Belirli bir süre boyunca platforma gönderdiğiniz fotoğrafların tamamı yedeklenmektedir.

Instagram Hesabımı Sildim Aynı Kullanıcı Adı İle Hesap Açabilir Miyim?

Instagram platformunun güvenliğe aşırı derecede önem vermesinden kaynaklı olarak herhangi bir silinmiş hesaba ait kullanıcı adı farklı kişiler tarafından alınamıyor. Bu sebeple kullanıcı adınızı bir daha alamayacağınızı göz önünde bulundurarak hesap silme işlemlerine devam ediniz. Kullanıcı adını tekrardan almak istiyorsanız hesabınızı silmeden önce farklı bir hesap ile kullanıcı adını alın ve sonrasında hesabınızı o şekilde silin.

3 Dakika Önce İzmir'den bir müşteri Instagram 500 Gerçek Takipçi paketi için sipariş oluşturdu.