Instagram Son Görülme Kapatma

Instagram son görülme kapatma özelliği sayesinde, Instagram’da en son ne zaman aktif olduğunuzu diğer kullanıcılar göremiyor. Birçok Instagram kullanıcısı ise son görülme özelliğini nasıl kapatabileceğini bilmiyor. Bu yazımızda Instagram son görülme nasıl kapatılır, Instagram’da son görülmeye nereden bakılır anlatacağız.

Instagram son görülme özelliğini ilk olarak 2018 yılında çıkardı ve o sene çoğu kullanıcı tarafından da eleştirildi. Gizliliği ihlal ediyor, özel hayata müdahale, diğer mesajlaşma platformlarına benzemeye başladı gibi Instagram’a eleştiriler gelmişti.

Instagram son görülme özelliğini getirdiğinde isteyen kullancıların son görülme özelliğini kapatacağını da belirtti. Son görülme özelliğini kapatan kullancılar diğer kişilerin en son ne zaman aktif durumda olduklarını da göremiyor. Tıpkı diğer mesajlaştığımız uygulamalar gibi.

Sosyal medya platformları arasında en fazla kullanıcı sayısına sahip olan Instagram, son görülme kapatma özelliği getirse de özellikle çiftler arasında sorun yaşanmasına neden oldu. Çiftler, eşlerinin son görülme özelliğini kapatmasını istemediği için aralarında hala sorunlar çıkmaktadır.

Son görülme özelliği 2018 yılında gelmesine rağmen çoğu kullanıcı bu özelliği devre dışı bırakabileceğini bilmiyor. Biz de bu yazımızda, Instagram son görülme kapatma nasıl yapılır konusunu detayları ile inceleyeceğiz.

Instagram Son Görülme Kapatma

Instagram’ın Son Görülme Özelliği Ne İşe Yarıyor?

Instagram’ın son görülme özelliği, DM (Direct Message) bölümünde daha önce mesajlaştığınız kişilerin “Şu an aktif”, “15 dakika önce aktifti” gibi bilgilerini size göstermektedir. Son görülme özelliği sayesinde, diğer kullanıcıların Instagram’a en son girdikleri zamanları görebiliyoruz. Ancak isteyen kullanıcılar bu özelliği kapatıp pasif hale getirebiliyor.

Son görülme özelliği 2018 yılında çıktı ama Instagram kullanıcıları bu özelliğe hala alışamadı. Bu nedenle de birçok kişi son görülmesini kapatmayı tercih ediyor.

Instagram Son Görülmeye Nasıl Bakılır?

Instagram son görülme özelliğiniz açıksa eğer, bu özelliği açık olan diğer kullanıcıların en son aktif oldukları zamanı görebilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler:

  • Instagram’a girin
  • DM kutunuza yani mesaj kutunuza gelin
  • Daha önceden mesajlaştığınız kişilerin son görülme zamanlarını profil isminin altında görebilirsiniz
  • Herhangi bir şey yazmıyorsa o kullanıcının son görülme özelliği aktif değildir.

Instagram Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Instagram son görülme özelliğini kapatmak için de şu adımları izleyin:

  • Telefonunuzdan Instagram uygulamasını açın ve profilinize gidin
  • Sağ üst bölümdeki kısma tıklayıp “Ayarlar” bölümüne gidin
  • Karşınıza çıkan listeden “Gizlilik” yazısına tıklayın.
  • “Hareket Durumunu Göster” yazısına tıklayıp sağındaki butonu aktif halden pasif hale getirin.

Instagram son görülme özelliğinizi kapatmış oldunuz. Diğer kullanıcılar sizin en son ne zaman aktif olduğunuzu göremeyeceklerdir. Aynı şekilde siz de diğer kişilerin online olduğunu, en son ne zaman aktif olduğunu göremezsiniz.

Instagram son görülme özelliğinizi açmak için de yine aynı adımları izleyin ve “Hareket Durumunu Göster” yazısının sağındaki butonu pasiften aktif hale getirin.

Instagram Son Görülme Bilgisayardan Nasıl Kapatılır?

Instagram son görülme özelliğini bilgisayardan giriş yapıldığında da kapatabiliyorsunuz. Instagram’ın bazı özelliklerini sadece mobil uygulamadan girdiğinizde kullanabiliyorsunuz ama son görülme kapatma özelliği hem uygulamadan hem de tarayıcıdan girdiğinizde kullanılabiliyor.

  • Tarayıcınızdan Instagram’a girin
  • Sağ üstteki küçük profil resminizin üzerine tıklayın
  • Buradan “Ayarlar” bölümüne tıklayın
  • Sol taraftaki listeden “Gizlilik ve Güvenlik” yazan bölüme tıklayın
  • “Hareketler Durumunu Göster” kutucuğundaki işareti kaldırın.

Instagram son görülmeniz artık kapatıldı. Mesaj kutunuza yani DM kutunuza geldiğinizde mesajlaştığınız kişilerin ne zaman aktif olduklarını, o an online olup olmadıklarını göremeyeceksiniz. Aynı şekilde onlar da sizin ne zaman aktif olduğunuzu bilemeyecekler. Son görülme özelliğini yeniden aktif etmek isterseniz, bilgisayarınızda aynı işlemleri gerçekleştirin. “Gizlilik ve Güvenlik” bölümünde yer alan “Hareketler Durumunu Göster” seçeneğine tıkladığınız zaman son görülmeniz aktif hale gelecektir.

Instagram son görülme kapatma işlemini yukarıda anlattığımız şekilde kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Eğer Instagram’da en son aktif olduğunuz zamanı diğer kişiler görsün istemiyorsanız hemen son görülme özelliğini kapatabilirsiniz.

3 Dakika Önce İzmir'den bir müşteri Instagram 500 Gerçek Takipçi paketi için sipariş oluşturdu.