Instagram Yakın Arkadaş Özelliği Nedir?

Instagram her kullanıcının gizliliğine önem verdiği için istemediğiniz kişilerin paylaştığınız hikayeleri görmemesini tercih ediyorsanız yakın arkadaş özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik sayesinde paylaştığınız hikayeler tamamıyla yakın arkadaşlarınız tarafından görüntülenebilecek ancak listeye eklemediğiniz kişiler sizleri takip ediyor olsa bile onlar tarafından görüntülenemeyecektir. Profilinizde yakın arkadaşlarınızla paylaştığınız hikayeler yakın arkadaş listenizde ekli olan kişiler tarafından hikaye kısmındaki “Yeşil Halka” içerisinde gösterilir. Bu özelliğin nasıl kullanıldığı ve arkadaşlarınızı yakın arkadaşlar listesine nasıl ekleyebileceğiniz hakkında bilgileri bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

Yakın Arkadaşlar Özelliği Nasıl Kullanılır?

Hikayelerinizi sadece yakın arkadaşlarınızın görmesini istiyorsanız paylaşacağınız hikayeleri görüntüleyebilecek olan yakın arkadaşlar listesini düzenlemeniz gerekiyor. Bu düzenlemeleri gerçekleştirmek için aşağıda bulunan adımları takip etmelisiniz.

  1. Instagram hesabınıza kullanıcı adı ve şifrenizi kullanarak giriş yapın.
  2. Akış ekranının sağ alt köşesinde bulunan profil resmi simgesine tıklayın.
  3. Profilinize eriştiğinizde sağ üst kısımda bulunan “Üç Çizgi” simgesine tıklayarak “Yakın Arkadaşlar” seçeneğine tıklayın.
  4. Karşınıza çıkan sayfada yakın arkadaş listenize ekleyebileceğiniz kişi önerileri çıkacaktır.
  5. Bu önerilerin hemen yan tarafında bulunan “Ekle” butonuna tıklamanız yeterlidir.
  6. Yakın arkadaş özelliğini aktifleştirmek için ise bir hikaye kaydederek bunu paylaşıma hazır hale getirin.
  7. Hikayeyi hazırladıktan sonra düzenleme ekranında alt kısımda bulunan “Yakın Arkadaşlar” butonuna basın.
  8. Son olarak hikayeyi paylaştığınızda sadece seçmiş olduğunuz kişiler tarafından görüntülenecektir.

Bu özelliğin sizlere sunduğu avantajlardan biri de listeye eklediğiniz kişilerin ya da listeden çıkardığınız kişilerin hiçbir şekilde bundan haberi olmamasıdır.

Instagram Yakın Arkadaş Özelliği Nedir?

Yakın Arkadaşlar Listesine Eklendiğimi Nasıl Anlarım?

Herhangi bir kullanıcı sizi yakın arkadaşlar listesne eklediğinde paylaştığı hikayenin etrafında “Yeşil Çember” çıkacaktır. Bu ibare sizin o kişinin yakın arkadaşlar listesinde bulunduğunuz anlamına geliyor. Bunun yanı sıra kişinin paylaştığı hikayenin etrafında “Pembe Çember” bulunuyorsa hikayenin herhangi bir kişiyi listeye eklenerek paylaşılmadığı anlamına geliyor. Kısacası ekstra olarak bir kişi sizi listeye eklemediyse bunu anlama olasılığınız yoktur.

İşletme Hesaplarında Yakın Arkadaş Özelliği Kullanılıyor Mu?

İşletmeyi temsil eden instagram hesapları belirlediği bir kullanıcıyı ne yazık ki yakın arkadaşlar listesine ekleyemiyor. Bu sebeple kişisel kullanıma imkan sunan profillerde bu özelliği kullanabileceğiniz için hesabınızı işletme hesabından çıkarmalısınız. Hepsini bir kenara bıraktığımızda yüksek sayıda takipçiye sahip hesaplarda yakın arkadaşlar özelliğini kullanmak sizin için çok iyi olmayacaktır. Kısıtlı bir görüntüleme seçeneği olduğu için paylaştığınız hikayenin izlenmeleri çok düşük olacak ve bu sebeple etkileşim oranlarınızda düşüşler gerçekleşecek.

Yakın Arkadaşlar Listesinden Bir Kullanıcı Çıkarma

Bu liste tamamıyla size özel olduğu için dilediğiniz kullanıcıyı ekleyip dilediğiniz kullanıcıyı rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Bir kullanıcıyı eklediğiniz yakın arkadaş listesinden çıkarmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır.

  1. Profilinize girin.
  2. Sağ üst köşede bulunan “Üç Çizgi” simgesine tıklayın.
  3. Açılan seçenekler arasındaki “Yakın Arkadaşlar” butonuna tıklayın.
  4. Eklemiş olduğunuz yakın arkadaşların hemen yan tarafında bulunan “Çıkar” butonuna tıklayın.

Belirlediğiniz kişi artık yakın arkadaşlarınız için paylaştığınız hikayeleri görüntüleyemeyecektir.

Yakın Arkadaşlar Listesi Normal Gönderilerde de Geçerli Mi?

Instagram’ın kişiselleştirme politikası doğrultusunda mümkün kılınan “Yakın Arkadaşlar” özelliği sadece hikaye olarak attığınız gönderilerde geçerlidir. Bu doğrultuda profilinizde paylaştığınız gönderiler tüm takipçileriniz tarafından görüntülenmeye devam edecektir. Bu paylaşımların istemediğiniz kişiler tarafından görüntülenmesinin önüne geçmek istiyorsanız direkt olarak kişiyi engelleyebilirsiniz. Bu sayede kişi hem hikayelerinize hem de paylaştığınız gönderilere siz istemedikçe ulaşamayacaktır. Bunun dışında sadece paylaşılan gönderileri gizleme gibi bir özellik ne yazık ki mümkün değildir.

3 Dakika Önce İzmir'den bir müşteri Instagram 500 Gerçek Takipçi paketi için sipariş oluşturdu.